Ter overname aangeboden:

Een goedlopende camping met een oppervlakte van ongeveer 2,3 ha. Deze camping is in 2017 overgenomen door de huidige eigenaars, die van de verwaarloosde camping weer een bloeiend bedrijf hebben gemaakt met een goede omzet.

Camping

De camping is op dit moment verdeeld in een 5-tal ‘gebieden’:

Comfortveld: een tiental afgemeten plaatsen langs het beekje waar zowel caravans als tenten neergezet kunnen worden, allen voorzien van een eigen elektra (16A per twee plaatsen), water en afvoeraansluiting. De weg bestaat uit grastegels, wat een natuurlijke uitstraling geeft.

Comfort+ plaatsen: in totaal acht plaatsen speciaal bestemd voor Campers en de grotere caravans. Alle plaatsen hebben een eigen kraan en 16A elektra aansluiting. De weg is volledig bestraat en de plaatsen zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de ingang.

Tentenveld: tien tentplaatsen op een apart veld, die bewust autoluw gehouden wordt. Enerzijds om de tentplaatsen zo mooi mogelijk te houden, anderzijds voor families met jonge kinderen. Alle plaatsen hebben een eigen elektra aansluiting (6 A) en er staan drie gezamenlijke kranen ter beschikking. Ook dit veld ligt langs het beekje.

Natuurplaatsen: op de heuvel zijn een 3-tal terassen (4e is mogelijk) die gebruikt kunnen worden door groepen. Doordat deze iets van de camping af liggen heeft de groep geen last van de camping en andersom. De afgelopen jaren hebben verschillende scoutinggroepen met veel plezier gebruikt gemaakt van het groepenveld. Er is een elektra aansluiting (16A) aangelegd en een kraan.

Het afgelopen seizoen is gebleken dat een aantal tentkampeerders hier graag vertoeven, zodat we vanaf het seizoen 2020 deze plekken ook als ‘natuurkampeerplaats’ gaan aanbieden.

Safaritenten: Op twee plekken op het terrein hebben we in totaal 4 Safaritenten opgebouwd. Deze tenten zijn volledig eigendom van de camping en zijn compleet ingericht voor 4 tot 6 personen. Twee van de tenten zijn in 2019 opgebouwd, de twee andere tenten zijn van 2018.

Jaarplaatsen: De zuidkant van de camping wordt op dit moment gebruikt voor jaarplaatsen. Hier hebben ongeveer 20 caravans een plaatsje gevonden. De jaarplaatsgasten zijn overwegend Nederlands, samen met een aantal Duitse gasten waarvan er enkele al vele jaren op de camping verblijven.

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om de camping anders in te richten, nieuwe doelgroepen aan te trekken (bijvoorbeeld door het plaatsen van vakantiewoningen, stacaravans voor verhuur, enzovoort) en daarmee de omzet te verhogen.

Gaststatte

Restaurant: Het restaurant heeft op dit moment 38 zitplaatsen (10 tafels) en een grote bar. Hiernaast is een speelruimte ingericht met pooltafel en tafelvoetbal. Apart is een receptieruimte gecreëerd.

Bar: De ruim 5 meter lange bar is voorzien van een mooie achterwand met drie ingebouwde koelkasten en veel bergruimte voor glazen, flessen en andere zaken. In de bar zijn drie tapkranen ingebouwd, samen met koelkasten voor fust en flessen. Een spoelbak ontbreekt natuurlijk ook niet.
Langs de bar staan 10 krukken klaar voor de gasten.

Keuken: De ruim ingerichte keuken is voorzien van moderne apparatuur zoals een professionele oven, frituur, groot 4-pits fornuis (keramisch), bakplaat, pizzaoven en voldoende werkruimte. In de ruimte ernaast (open doorgang) is naast de opslag, een zg. ‘pizzadette’, professionele afwasmachine, spoelbakken, grote koelkast en een aparte vrieskast geplaatst. Buitenom is een grote walk-in koelcel te vinden die voornamelijk als drankenopslag gebruikt wordt.

Het restaurant voldoet per 2017 (heropening) volledig aan alle eisen van het Gesundheidsamt (Duitse NVWA) en is bij controles telkens als ‘prima’ beoordeeld.

Sanitair

In het ‘hoofdgebouw’, links en rechts van de Gaststatte, zijn aan de achterzijde twee sanitaire ruimtes te vinden. Deze zijn in 2019 volledig gerenoveerd, voorzien van een nieuwe vloer, hangtoiletten en tussenwanden van Trespa. Een van de sanitaire ruimtes is ook vanuit het restaurant bereikbaar, de andere alleen buitenom.

De sanitaire ruimtes bestaan uit:
Dames: 5 toiletten, 3 douches, 1 combi toilet-douche. 3 hoge wastafels, 4 lage wastafels.
Heren: 3 toiletten, 3 douches, 1 combi toilet-douche, 3 urinoirs. 3 hoge wastafels, 3 lage wastafels.
Mindervaliden: verhoogde toilet, douche, verlaagde wastafel, stoel.
Personeel: personeelstoilet
Chemisch toilet: uitgietgootsteen voor chemisch toilet
Beide sanitaire ruimtes hebben een afgesloten opslagruimte (1 grote, 1 kleine)

Woonruimte

Op de camping zijn 2 chalets die door de eigenaren als woonruimte worden gebruikt. Eén 2-kamer chalet met eigen toilet (32 m2) is eigendom van de camping, de andere (3-kamer, met aparte badkamer (wastafel, douche, toilet), totaal 37 m2) is privé eigendom, maar kan naar wens ook worden overgenomen. Beide onderkomens zijn geïsoleerd (o.a. dubbel glas), verwarmd, zijn voorzien van een keuken en zijn aangesloten op elektra, water en riool.

Uiteraard zijn beide chalets aangesloten op de snelle internetverbinding van de camping en hebben Nederlandse tv ontvangst via de schotel.

  

Hiernaast is het mogelijk een ‘echte’ woning te realiseren op/bij de Gaststatte. Er zijn tekeningen aanwezig en in het verleden is al een bouwvergunning afgegeven. Indien gewenst kan gemakkelijk een eigen woning op de camping gerealiseerd kan worden.